Speculatietaks

Wist u dat u als belegger onder de naam speculatietaks 33 procent belasting moet betalen? Volgens de nieuwe regeling die vanaf januari 2016 is doorgevoerd moet iedere belegger belasting betalen. Deze belasting is van toepassing op financiële middelen die binnen zes maanden worden verkocht. Het bedrag dat u betaalt als speculatietaks, wordt aan de hand van het verschil tussen de koopprijs en verkoopprijs berekend. Deze regel geldt niet alleen bij beleggingen op de Belgische markt, maar ook voor beleggingen die buiten België worden gedaan. De banken in België berekenen de speculatietaks automatisch door. Buitenlandse beleggingen waarvoor u belasting moet betalen, moet door uzelf geregeld worden. Dit kunt u regelen door het aan te geven bij uw personenbelasting.

Speculatietaks vermijden

Speculatietaks vermijden

Bent u opzoek naar tips om de speculatietaks te vermijden? In eerste instantie is het aan te raden om een beleggingsplan te maken voor een lang termijn. Het is aan te raden om een plan te maken voor meer dan twee jaar. Doordat velen aandelen gekocht worden voor een langere periode, zal het effect van deze nieuwe regeling minimaal zijn voor de belegger. Indien u alsnog wilt beleggen op korte termijn dan kunt u kiezen voor obligaties of voor beleggingsfondsen. De speculatietaks is alleen geldig voor aandelen, warrants en opties.

Speculatietaks algemene informatie

Als u er toch voor kiest om op korte termijn te beleggen is het raadzaam om niet al te veel transacties te doen. Dit zorgt er namelijk voor dat het risico ook veel lager is. De regeling in België is zodanig geregeld dat de bank of broker het bedrag aftrekt van uw verdiensten van een aandeel. Normaal gesproken hoeft u dus niets te regelen bij de belasting, doordat de regeling al automatisch is toegepast bij uw belegging. Uiteraard kunt u voor meer informatie terecht bij uw broker.

Bron: http://geldbeleggen.info/nieuws/speculatietaks/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *