Dakisolatie bij oude huizen

Dakisolatie

Mijn eengezinswoning stamt uit het jaar 1975, dit soort woningen staan bekend om hun slechte dakisolatie. Aangezien ik een schuin dak heb en deze niet geïsoleerd was, verbruikte ik twee tot drie keer zoveel energie als nodig was. Dat voelde ik jaarlijks in mijn portemonnee bij de jaarafrekening.

Waarom dakisolatie?

Die hoge jaarafrekening vond ik zonde van mijn geld, waardoor ik informatie ging inwinnen over dak isolatie. Mijn eerste vraag was daarom ook, waarom dakisolatie? Die vraag is natuurlijk simpel en makkelijk te beantwoorden, namelijk het besparen van geld. Maar er zijn nog een aantal voordelen; je verbruikt minder gas en elektriciteit waardoor je minder CO2 uitstoot, en dit is goed voor het milieu. Tevens is het gezonder omdat er minder kans bestaat op vocht en schimmels aangezien de binnentemperatuur hoger is dan een dak zonder isolatie.

Energielabels en gemeenteregelingen

Tegenwoordig krijgen huizen een energielabel, dit is zelfs verplicht gesteld. Dakisolatie plaatsen kan in uw voordeel werken wanneer u een energielabel aanvraagt bij uw gemeente. Want de stookkosten gaan omlaag waardoor je een “groener” energie certificaat krijgt, dit kan een rol spelen bij het eventueel verkopen van uw huis.

Voor zover ik weet zijn er ook verschillende regelingen bij gemeentes die veel voordeel met zich meebrengen als u besluit om uw dak te isoleren via gespecialiseerde bedrijven, maar dit zou u bij uw gemeente moeten navragen.

Na alle informatie te hebben bestudeerd besloot ik om te investeren in goeie dakisolatie. Na al die jaren van onnodig hoge energiekosten, was dit een prima besluit. Het wooncomfort is beter geworden en heb ik een flinke besparing gerealiseerd.

Conclusie

Ik zou daarom iedereen willen adviseren om te zorgen voor een goede dakisolatie, de werkzaamheden hoeven niet lang te duren. Afhankelijk van de grootte van uw huis kan het binnen 1 à 2 dagen gefikst zijn. De investering die u doet, verdient u in een relatief korte tijd terug. Als u uw dak heeft laten isoleren en enthousiast bent geworden over het isoleren van uw woning, kijk dan ook eens naar de mogelijkheden voor spouwmuurisolatie.

Dakisolatie bij oude huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *