Het onderhouden van klimroos

Als je klimrozen kopen gaat, lees dan snel deze blog. Want de klimroos groeit niet vanzelf omhoog. In feite is de klimroos dan ook geen echte klimplant, omdat deze plant hulp nodig heeft bij het omhoog groeien. Zo groeit de klimroos wel automatisch omhoog, maar heeft de plant ook altijd een steuntje in de rug nodig bij het op de juiste manier groeien. Hoe je dit steuntje in de rug kan bieden en hoe je de klimroos het best kan onderhouden voor het beste resultaat in de tuin, lees je in onderstaande tekst.

Help de klimroos met groeien

Om de klimroos te helpen met groeien, kun je enkele acties ondernemen. Zo kun je een houten of stalen klimrek voor de roos plaatsen, waar de roos doorheen en tegenaan kan groeien. Ook is het mogelijk om de roos te helpen met groeien door ogen in gevelstenen aan te brengen, indien de klimroos tegen een gevel aan moet groeien. Tot slot is het tevens mogelijk om een ijzeren rozenstok aan te schaffen voor de klimroos. Dit is een stok waar de roos tegenaan kan groeien, waarbij de takken worden aangebonden met een speciale buisband of met speciale draadclips. Klimrozen koop je bij tuinplantenwinkel.nl

 

klimrozen tegen oude muur

klimrozen

Heb je de roos eenmaal op weg geholpen bij het groeien, dan ben je nog niet klaar. De klimroos heeft, net als bijna alle andere planten in de tuin, namelijk ook onderhoud en zorg nodig om uit te kunnen groeien tot een prachtige plant. Zo dien je de klimroos ten eerste ieder jaar in de maanden maart en juli te bemesten met speciale rozenvoeding. Daarnaast dien je de roos bij warm en droog weer extra water te geven, zodat de plant niet uitdroogt. Tot slot is het tevens belangrijk om bij doorbloeiende rozen steeds de uitgebloeide bloemen af te knippen, zodat er ruimte is voor nieuwe bloemen om te ontwikkelen. Op deze manier voorkom je dat de klimroos alleen oude, uitgebloeide bloemen bevat of voor slechts een deel uit nieuwe bloemen bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *